2008-03-06

Knapp förlust, 0-1

Enter. Jobbet skickat. En timme tidigare än beräknat. Perfekt. Havet lockar och drar i vanlig ordning. I solen är ansiktet varmt, i skuggan kommer andedräkten som rökpuffar. Men vågorna som rullar in går tyvärr i färgtonen grågrönbrunt. Lite för mycket av det goda, helt enkelt.

Jag måste ändå försöka. Långt där ute ser det ut som om det är mörkare vatten. Klarare kulör. Med trimmad rulle och lite jäklaranamma når man precis till randen. Men det händer inte mycket. Jag har sjunkit in i ett tillstånd som påminner om dvala. En glödgad sol sjunker mot havet och svanarna rör sig mot land. Då säger det smack! i spöt. En tung knyck just när jag drar på mothugget, därefter tomt.


Jag missade den enda chansen. Jag ser mig besegrad. I dag är det 1-0 till öringarna. 0-1 som jag ser det. Nästa match blir spännande. Kanske går den i något klarare vatten och med en mer alert spöförare.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hah! Tacka f-n för att du tappade den, ser på fotot att du bara har en fjäderring. Det går ju inte... Looser... Asså...

Nicka - fiskebloggaren sa...

Nähäru! Jag har alltid två. Och både svångrem och hängslen. Draget på bilden får nog anses som stilleben bara. Nyinköpt och oanvänt. [Kallas det mörkning?] ;)I skarpt läge två ringar. Gubevars! :)

Anonym sa...

Mmm, visste att du hade garderat dig med en uppsättning stillebenvickar. Trevlig Hell-Enberg :-)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hehe. Närå. Ingen uppsättning, men någon enstaka oprövad rackare. Lätt modifierad med hemlig dipsås, glittersmäck och något annat. :)

Ut och leta efter några genuina Roslagare nu. Eller är det bara fenknäckingar hela bunten? ;)

helghelg.

Anonym sa...

Attans du vilken tur den hade.
Har varit ute ganska mycket själv på östra sidan på jakt efter dom smarta uslingarna men inte lyckats landa något större, bra med kontakt, riktigt bra måste jag säga!
Önskar dig iallafall skitfiske i jakten på den där drömöringen som kom undan!

Anonym sa...

Kul fångst i G-ån, en borre på 51cm och 1å9 förra månaden, fast det var inte jag,
största borren jag hört talas om därifrån...
MVH
Alexmcfire

Nicka - fiskebloggaren sa...

Ja, jag fick en bild på den när den var färsk. Ingen dålig bonusfångst. Det är ju antagligen inte så många bjässar som vandrar upp i våra vattendrag.