2008-03-14

Into the waves

Rätt in i vågorna, bara. Into the waves! Jag kan inte ge något bättre råd när jag åter är på kusten för att ledsaga herrar både med och utan kamera. Så när evigt svingande Tomek och Pavel drar till med både dubbelhugg och dubbelhåvning är vågteorin upphöjd till sanning. [Ja, det är två firrar i håven]. De går där ute och röjer i skvalpet - havsöringarna.

Men, ack. Efter flera stycken hyfsade och tillbakasläppta är det en bamsing som väljer mitt bete.För att vara fisk är den överraskande tränad i akrobatdiciplinen "våldsamma hopp kors och tvärs". När det fjärde språnget hamnar med skruv i pik över huvudlinan släpper kroken. Förbaskat. Vilken tur att det finns fler akrobater. Och fler vågor.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Där ser man.
Otur värre kan man ju säga.
Jag har tappat ovanligt många den senaste tiden.
Vi var runt lite på ön idag också men bara ett par efterföljare och några småhugg.
Vi letade oss till lite lugnare vatten istället. Vi vet ju vart dom stora håller till! =)
Niklas förtjänade den öring på 5,6 han fick idag!
spana gärna in http://johnsfiske.blogg.se/
för senaste fångsten!

Nicka - fiskebloggaren sa...

Vilken kanonöring. Du ska veta (och fångstmannen) att en sådan där fisk är en fångst de flesta får drömma om hela livet. Man ska vara riktigt, riktigt glad om man har flaxen att möta en sådan praktpjäs. Grattis!

Nicka - fiskebloggaren sa...

Och just det... på slutet av dagen nöp Herr Tomek en 7-kilos i vågorna... DET är ingen dålig fisk heller. ;)

Anonym sa...

7 kilo.... saknar ord!

Anonym sa...

NICKA/ alltid kul å läsa din fina blogg. Bloggar suger oftast, men din går inte bara ut på å berätta om dig själv. så det är inte konstigt att folk snor från dej. läser men en del andra fiskeblogar så ser man grejor man känner igen som det där med 1-0 tillexempel. Kör hårt. tack för intresant läsning. \\//Kristjan

Anonym sa...

Just ja, jag vet inte om jag skulle kalla det 7 kilo fisk, snarare MONSTER! hehe. skitfiske på dig. Ha det bra hoj hej / John