2010-10-22

Lekfullt sällskap

Luvan luftfylls som om den tänkte företa sig en jordenomseglats. Josef och jag prickar en fiskedag som är värre än vi förväntat oss. Och då hade vi ändå förväntat oss det värsta. Vi gläds åt att det inte regnar. Vi uppskattar hett kaffe. Men vi saknar hugg. Vi saknar också möjligheten att vada runt och kasta annat än i extrem medvind. Det är ett helsicke, om jag ska vara ärlig. Men friskt.När vi hittar lite halvlä, som tillåter oss att stå på benen hyggligt är det snart fler som gör oss sällskap. De är två till antalet, särdeles nyfikna och morrhårsförsedda. De har också ett späcklager som hjälper dem att trivas i iskylan. Lekfullt och retligt enkelt plaskar de omkring, några tiotal meter ut. Två unga sälar iakttar oss och undrar vad vi håller på med. Det undrar vi också och bestämmer oss för att lägga av. Lågvatten, kulingvind och teleobjektivet ligger i bilen. Inte en fisk i sikte. Inte ens de söta sälarna hamnar på någon vettig bild. På't igen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att proffsen också kan gå fisklösa haha :).
Idag ser det väldigt lovande ut, Får traska ut i skymningen.

Richard J

Nicka - fiskebloggaren sa...

Fast de verkliga proffsen (sälarna) gick sannolikt inte lottlösa... ;)

Anonym sa...

Nej förmodlingen inte :) Var vid tofta igår, inte ett smack.. sitter o klurar på nytt ställe till ikväll, 3-6 M/S V - mulet, måste man ju ta tillvara på? :D

Herr D sa...

Ja, det var tydligen röda dagar för fisken i helgen inte ens regn o elände lockade till hugg, jobba kämpa :-)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hemskt, men skönt ändå, när man var fast i tuden andra ärenden... ;) Skitfiske.

Anonym sa...

Fick 3 blanka och en lek färgad idag! den lek färgade var piggast av dom alla, han måste varit på rövartåg nu innan leken, kämpade som bara den :)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Trevligt. Låter inte illa alls.
Själv fajtades jag hårt med ett tiotal ofärgade dokument, lika många färgglada och inte särskilt lekfulla foton, samt valde att inte släppa åter sju koppar kaffe. Så olika det kan vara. ;)