2011-10-23

Bortom leriga vägar

Så kommer den. Den riktiga hösten. Tiden då morgnarnas frost målar landskapet i försiktig akvarell. Tiden då mörkret kommer snabbt och tungt på den sena eftermiddagen. Men det är också tid att klä sig varmt och beväpna sig med extra hett kaffe. har man tur ligger kusten öde, med bara vinden som ljudkuliss. Sommarstugeägarna är borta, småvägarna leriga och naturen på något sätt stabiliserat i ursprungsformen. 



Jag möter upp Josef och vi går på gemensam jakt. Det är kontakter med både grönt, silvrigt och guldbrunt från den undre världen. Arga, jagande fiskar. Svåra att kroka, svåra att få grepp om, men underhållande.



På annat håll har Lasse trevligt. Några små, men också en riktigt härlig kanonblänkare i fin storlek är en smakstart för den mörka årstidens ljus. Om du tittar riktigt noga genom bilfönstret kan du se vilket ställe ... Ja, jag skojar. Så enkelt varken kan eller ska fiske vara. Välkommen höst. Grattis Lasse!


Foto: Lasse Vallin

1 kommentar:

Tomi sa...

Så ska de se ut-en härlig stark höstblank rackare i kombination med den härliga höstluften,mycket bättre än så blir det inte!
Grattis!