Men, det är klart. Nere på kusten är det fortfarande läge för feta strömmingsätare som går under benämningen Trutta trutta. Fast, som sagt, med tilltagande värme är det bättre lämpat för andra än mig. Istället gör jag räder till vatten utan salthalten närvarande, där matarga abborrar biter över dropshot-fiskade jiggar och starkt doftande GULP. Hugg som nästan kittlar in i nervsystemet och synen av en bastant abborre som spärrar upp ryggfenan och seglar iväg på tvären är som energidryck: snabbt uppiggande. Så står jag åter bland fiskegrejorna och rycker i olika spön. Nyss kändes valet klart, nu tvekar jag. Så många arter, så många metoder, så många upplevelser. Djupt, grunt, sött, salt, mete, spinn, feeder, jigg, flöte, baske mig fluga ... Så ont om tid.
För den som vill ha ännu ett val: näbbgäddorna är här. Nu kokar vattnet, de glittriga pilarna simmar kors och tvärs och dansar på ytan, eller kastar snabba skuggor över grunda bottnar. Försommar. Hektisk, het och häftig.
6 kommentarer:
Stiligt Nicka!
//Lasse
:) Tackar, Lasse!
Snyggt foto på sutaren!
Lite nyfiken,vad gör du med den äter släpper tilbaka donerar till forskning annat :)
Tomi
tackar. alla sutare jag får simmar tillbaka. Den är i och för sig en bra matfisk, om den kommer från ett trevligt vatten (med bra vattenkvalitet), men jag väljer 99 gånger av 100 att släppa dem åter.
Oj, vilket sug artikeln skapade....varför jobbar man heltid....
/böna
Man jobbar alltid för mycket. Heltid låter behagligt... ;)
Skicka en kommentar