2014-05-04

Gott och blandat

Schvisssch. Där försvann april. Den där efterlängtade, hektiska, härliga, både varma och bistra månaden. Den där tiden vi är så många som längtar efter. Ja, inte bara fiskare, utan frusna nordbor, som saknat värmen sedan september ungefär. 
April. Månaden då dagarna är långa, fisket spirar, fåglarna återvänder och någon jäkel har bestämt sig för att peta in allehanda helgdagar och skollov. Det vore väl fint om det inte också innebar att den tid man har för att åstadkomma jobbrelaterade panikåtgärder blir ännu mer komprimerad och panikartad. Därför ber jag också officiellt om ursäkt för två saker:
1. Bloggtempot är lågt. Lägre än vattenståndet. Det finns ingen tid.
2. Alla ni som vill ses, fiska, diskutera, fika... Ursäkta. Jag hann inte. Det gick inte. 

(Foto: Kenny Cronhamn)

Trots att hemmaplan ger mycket valuta för pengarna, så ger jag mig iväg på eskapader på bortaplan också. Ja, man måste ju ha lite kul också. Vidga vyerna. En snabb visit hos trevlige och skicklige havsöringsexperten Fredrik Sjöblom gav både närkontakt med älg och lite ryck i spöt.

Väl hemma har jag upplevt samma sak som alla andra. Märkliga svängningar. Från känslan av förskottsommar med perfekt slagläge på kortbrallor i solen, till rapp vändning, då nordanvindens kyla letar fram farbror frost från gömmorna. April, helt enkelt. Klassik april. 
Men det har inte bara medfört svårigheter att ekipera sig rätt för dagen, utan också satt griller i huvudet på undertecknad. Du känner säkert till mitt dilemma: det är så många arter och metoder som är intressant. Och när värmen får långkalsongerna att smyga upp på vinden är jag inte särskilt road av att kränga på mig vadarna (speciellt eftersom kusten är belamrad med halva Sveriges fiskeskara, tycks det som...). Så jag vänder och vrider åt olika håll. Så drar busvädret ner och jag står där igen. Gott och blandat. Smått och stort. Ur och skur. 


(Foto: Kenny Cronhamn)
Dessutom fortsätter jakten på den riktigt stora, blanka. Den eviga jakten. Sökandet efter den fisk som alltid någon annan tycks få, hur många timmar man än lägger ner. Det är bara att njuta av resan. Man vet ju inte när den slutar. OM den slutar ...
8 kommentarer:

TEAM ISOLA/LOWRANCE sa...

April gick fort. I år igen. Märkligt.

/Mackan

Nicka - fiskebloggaren sa...

Ja, du Mackan.
"Igen" är ordet.

:)

Böna sa...

Den där riktigt stora kommer närmare för varje dag du är ute :-)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Ja, det är lite så man tänker, Böna. ;)

grislöga sa...

En dag jag aldrig kommer att glömma!6,22 kilo ren och skär lycka =)

http://imgur.com/HrKEnX3Nicka - fiskebloggaren sa...

Tror fasen det. En drömfirre. Lyfter på kepan. Med lite mer mat i magen på den så hade den varit ännu tyngre...

grislöga sa...

Tack och bock! Ja den hade nog det, men den simmar fortfarande längst kusten (förhoppningsvis) och chansen finns att man stöter på den igen =)

Tack för en kanonblogg som förkortar tiden mellan Gotlandsresorna!

Nicka - fiskebloggaren sa...

Stort tack!