2007-10-07

På andra sidan

En hel del fiskevänner finns bland de 189 lag som deltar i den stora gäddtävlingen Värtan Cup i Stockholm. Jag sitter långt därifrån och bevakar händelserna lite sporadiskt, mellan arbetspassen och kaffeslurkarna. Lite avundsjuk är man förstås. Det är säkerligen kul där uppe i skärgården.

Men lite senare, när jag tar en kvick tur till kusten för en öringsjakt slår det mig hur olika fisket kan vara. 189 båtar som mullrar omkring och försöker jaga upp ett antal gäddor. Spännande, men långt från den stillhet jag bjuds på. Inte en människa så långt mina ögon når. Måsdyk 200 meter ut som vittnar om att det finns något ätbart där ute. Antagligen är det just där öringarna är den här dagen. För inne vid stranden, inom kastavstånd, är det tomt. Jag sitter en stund och bara finns på en sten. Jag, kaffet, spöt och vågornas oavbrutna brus när de träffar stranden. Hösten är här och snart blir det hektiskt. Nästa gång ska jag ta mig lite mer tid i jakten på det efterlängtade knycket. Idag blev det gäddor i massor på Värtan. Där. På andra sidan havet. Här blev det ingenting. Just detta ingenting som ibland är så förbaskat avkopplande.

4 kommentarer:

Anonym sa...

...mja...nu var det ju inte bara på gotland som det avkopplande "ingenting" är en passande beskrivning...även vi och många andra lag på Värtan cup fick uppleva den njutningen...
/Bottennapparn

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hehehe. Det verkar iofs vara helt fel taktik för att uppnå ingenting. Att trängas och jäkta menar jag... ;)

Anonym sa...

Fast det har ju kommit upp lite roliga "bonusfiskar" på Värtan, en stålskalle på 3å5 och en lax på 9å9, båda på gäddfiske...
MVH
Alexmcfire

Nicka - fiskebloggaren sa...

eeehh.. ja?! Jag har ju inte sagt att det INTE skulle vara kul på Värtan. Tvärtom. Men det är inte så sabla illa att bara ta en timmes avkopplande dängande på en tom kust heller.