2009-10-24

Mest smått och gott

Rapporterna är entydiga. Mina egna erfarenheter hakar på i uppfattningståget; Just nu är det många småttingar som representerar havsöringarnas skara längs kusten. Det är givetvis goda nyheter att de verkar vara hyfsat många därute, men vi drömmer ju om tyngre hugg, hårdare fajter.

Jag tillbringar eftermiddagen med viss inventering av platser och kastar lite förstrött. Just innan skymningen kommer det en sådan där. En liten.

En dag som den här borde man egentligen ha ägnat sig åt att meta platta fiskar, eller kanske röja upp i hemmet. Å andra sidan är kaffekoppen som ljuvast i vindpinad kustmiljö. Om så bara en liten kopp.

7 kommentarer:

Henrik sa...

Ack-ack-ack. Efter en död lördag på Upplandskusten framstår dina öringbekymmer på Gotlandskusten som välfärdsbekymmer.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Må så vara, men idag handlade det nog mest om fel fokus. geografin i all ära... ;)

kenta sa...

Va nere vid själsö! igår.Tror du inte att det stod två filurer i vattnet och fiskade.Har inte blivit så het sen man va arg hockeyback!Åker ner och kollar om de blir några armbågs...nej, va sa ja!Jag fick bort dom iaf.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Man upphör inte att förvånas. Bra att du skrämde bort dem. Nästa gång kanske du får testa en tackling. Vad hade de att säga till sitt försvar? Att de inte kunde läsa? Att de varken såg, hörde eller förstod?

Peter Celion sa...

Fyfan , kanske borde gotlands kommun anställa lite extra fiskekontrollanter i dessa tider? Så man inte bara kan skrämma dom, ta deras utrustning också :p

Anonym sa...

Känns bra att ni håller koll på alla lägre stående varelser som inte fattar vad fredning är.
Är gammal gotlänning som numer bor i Hälsingland där det inte alls är så dåligt öringsfiske :-)men inget slår ju Gotlandskusten förstås...ska ta en tur nästa helg till ön så då får man se, men idag har vi varit ner till Ljusnans mynning på en liten tävling i gråkallt dis, nästan Gotlandsväder, plastsonen kom på 9:e placering med 2 sprallar. Själv fick man en korv med bröd i alla fall.
Ska även försöka få med ungdomarna till ön framledes och skulle behöva hjälp av en guide..kan det va nåt du kan hjälpa till med?

Nicka - fiskebloggaren sa...

Peter - Ja, det skulle inte skada med fler kontrollanter. men å andra sidan handlar det mest om att lära folk att läsa och dessutom förstås innebörden av vad de gör. För kusten är lång och svår att övervaka varenda minut - hur många man än skulle vara.

Hälsinglandarn - mejla mig så kanske det går att styra upp något.