2011-05-02

Bort från kusten

Jag lämnar kusten. Det är inte ens motvilligt. Ena dagen plattvatten, nästa nordanvindsinferno och allmän tristess. Jag saknar arter och vatten jag brukade härja i förut. Jag behöver ombyte, eller riskerar att tråka ut mig själv. Fullständigt. Gå och dänga en kustplugg i all evighet går inte för sig. Och när det är grötomslag ovanpå ytan (eller vad som nu gör att havsrörelserna saknas fullständigt) så blir jag mer fotosugen än fiskeintresserad.Men, så upptäcker jag möjligheter och får insikter. Ett sötvatten med lockelser dyker upp i färdplanen. Termosen är fortarande full, bilen packad med allt som behövs. Jiggspöt verkar snegla mot mig. Snart står jag där och betraktar en signalröd spötopp över böljan. Snart känner jag de truliga, tunga knyckarna från en rejäl abborre. Utlekt, men stor och stark. Jag släpper den åter och gläds åt att det finns annat än havsmiljö, trots allt. Plattvattnet och neoprenfolket är långt borta. Jag lyssnar på en bofink, smakar kaffet och känner hoppet värma innanför tröjan. Och snart är väderombytet ett faktum ...

4 kommentarer:

Herr D sa...

Mmm, känner till det där, var ju på plats så att säga. Inte helt lätt att planera dagarna i alla vändningar. Men vi hade i alla fall sol, det kunde ha varit värre.
Tänkte ta ett liten meningsutbyte med dig om min vistelse på Ön. Men jag drar ett mail så slipper du ett nytt foruminferno.
Vi hörs :-)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Mejla på bara, herr D. :)

Tomi sa...

Härlig abborre det där!
På väg från ön den gångna helgen pratade jag med en fiskare som fiskat i 14dagar i ett sträck runt om på ön. Det intressanta är att det hade resulterat i 5% blank fisk och följdaktligen 95% färgad fisk!!
Samtidigt som jag pratade med nätfiskare som bara fångat blank fisk som vanligt. Något som inte stämmer?
Hur som helst,ja jag vet att jag är tjatig,men tryck på Länsstyrelsen för att få till fredade områden året runt!Risken för lugnt vatten i framtiden är uppenbar!
Skitfiske!

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tackar. Jo, det där med "blank" är ju som vanligt ett nbegrepp som har en oerhört vid tolkning.

Fler fredningsområden, speciellt de som har stor andel lekfisk och småfisk (finns ett par typiska), finns på agendan. Det är en eventuell väg att gå.