2011-11-02

När dimman inte lättar

I dimman skymtar jag Niclas. Hade han en på? Och vad var det som puffade på mitt drag? Jag kisar i det gråa ljuset som långsamt övergår i jämntjock fuktig dag. Det finns dagar då jag bara vet att det kommer funka. Det är en sådan dag och jag blir ärligt talat inte alltför överraskad. Hugget kommer sådär härligt och direkt. Inte så långt ut, i en liten våg och snart är hela fisken över ytan i ett klassiskt öringhopp. Så en gång till och jag hoar genom fukten bort till Niclas. Han kommer bort och fotoassisterar. Den fina öringen ger mig en tuff match. Rusar, bökar, stökar, men ger upp. Jag lyfter den ur vattnet, krokar av den och släpper den åter. Den är vild, gotländsk och vacker, men kommer inte bli middag.


Omdirigering. Vad nu? Bilar och folk på det här stället? Vi frustar en stund, åker vidare och kammar noll på ett rätt läckert ställe. Nästa plats. Niclas smygstartar, eftersom han snart ska hem. Under tiden hälsar jag på några mer eller mindre vilda djur - och tar ett snack med bandkompisen från JonoStefan är på utflykt och får en flyktig kopp java och lite fiskeallmosor. Det kan han behöva, snart är han åter ute på Europaturnén med Within Temptation. Vi pratar lite musik också. Erkänner! Innan jag åter vadar ut till mina vänner fiskarna.
Ännu lite senare är det bonanza. Jag krokar och krokar av ett halvt dussin fiskar på ett kul ställe jag återser för första gången på länge. Det värmer. Ingen är lika stor som den första. Men det är behagligt i novemberfukten. Den saken är klar. 
10 kommentarer:

Johan S sa...

Wooow nicka. Grattis. Härligt och väntat......

Tomi sa...

Härlig fisk!
Spöt ser väldigt långt ut?

Felix Rimfrost sa...

Snygg öring och vackra bilder som vanligt. Bilden på Stefan med fåren i bakgrunden är grymt snygg med en härlig stämning...

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tack alla!
@Tomi - vidvinkel som överdriver tror jag. Använde ett Berkley Skeletor, 10 fot, den dagen.

Tomi sa...

Ok,såg ut och vara ca4m :)

KG? sa...

Nja, man får ta med Nickas längd i beräkningen...Spöt är väl 6 fot...

Henrik sa...

Ajajajajaj... Det är lika bra att säga som det är. Det värker i mitt bröst av avund. Och visst är det trevligt att lägga på lite vinjettering på bilderna, håller ihop bilden, eller hur?

Nicka - fiskebloggaren sa...

Henrik, visst är det trivsamt med lite vinjettering mellan varven. :)
Men när hälsar du på egentligen?

Anonym sa...

Woooow, fina bilder! Tack för lite ögonlösgodis att längtas till :-)

/Jacob

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tack, Jacob. Mycket trevligt att höra. Nu fick jag god fotoassistans, men har ägnat en del tid åt att styra upp bilderna. Alltid roligt om någon gillar det.