2014-09-07

Udda och jämnt

Det är väl inte vad man förväntar sig när båten stävar ut mot öppet hav. Men snart ser vi hur vattnet kokar. Strömmingar som glittrar, stimmar och flyr i vild panik. Under strömmingen förväntar vi oss jägare av det förväntade slaget - havsöring, eller möjligen gädda. Icke. 

Det är idar av bastant storlek som kryssar runt och glupskt förser sig av de små, proteinrika matbitarna. Lite udda är det allt. Id brukar jag meta. Nu kör vi riktat spinnfiske efter rovgiriga brackvattensidar, rejäla och aggressiva. Vattnet håller badtemperatur, så det är inte så konstigt att andra rovfiskar håller sig undan. Men vi badar inte. Vi guppar fram i solskenet och njuter av tomheten. Helt tyst är det inte. Den tilltagande brisen ser till att havet kluckar mot skrovet. och det plaskar när små och stora fiskar far omkring i vattenytan. 


Snart får udda vara jämnt och vi tar oss till hamnen igen. Dagarna går fort och kylan tränger undan solgasset. Men idarna fortsätter att jaga och strömmingarna flyr. också en dag. En oväntad, underhållande, trivsam dag. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Är det Sarv?
Tomi

Nicka - fiskebloggaren sa...

Nä, bara id.

Anonym sa...

Vilken grym biologisk kunskap jag besitter:)
T

Nicka - fiskebloggaren sa...

;-)
Man får hålla koll på det man intresserar sig för, annars blir väl huvudet fullt.