2007-11-04

Rapport från fukten

Medan öringsfisket verkar komma igång på hemmaplan, väckt av tilltagande kyla, befinner jag mig på andra sidan jorden. I Venezuelas gröna mangrovevikar simmar inga havsöringar, men väl silverfiskar med styrka och kraft som överträffar våra mer köldstela fiskar. Förstås. Men av någon outgrundlig anledning sitter jag och funderar på hur öringsfisket är längs den iskalla kusten. Ja, inte när jag tappar min åttonde och vilt hoppande tarpon, men en bra stund efter att den nionde landats. Först ska adrenalinet fraktas ut ur systemet och en liter vatten slinka ner genom törstbrännande strupe. Mer om detta senare. Nu vankas det lite sömnåterhämtning, uppackning och månde också lite... havsöringsfiske. Vi får se.


Per med barracuda från öppet hav.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Nicka !
Du har oxå tagit dig till varmare trakter och fiskar stora strömmingar. Just hemkommen från Madagaskar och på väg till Tenerife så känner jag mig ganska så sugen på ett nappatag med stora firrar. Får se vad som händer. Må så gott och taight lines/ Iwan

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hej Iwan! Madagaskar lät ju oerhört spännande. Det får du berätta mer om när du kan och har lust. Må så gott.

Urban sa...

Iwan har rätt.
Det ser ju faktiskt ut som en gigantisk strömming!
Sånt där varmvattenfiske skulle onekligen vara kul att testa någon gång. Semesterväder och bra fiske är ingenting som hör ihop särskilt ofta här i sverige.
Själv kommer jag, med lite tur, att resa genom centralasien, sibirien och mongoliet till sommaren.
Hoppas på att det kan bli en del fiske på vägen. Kaspiska havet, bajkalsjön och de stora ryska floderna kan nog vara rätt intressanta vatten.
/
Urban

Nicka - fiskebloggaren sa...

Glöm inte spöt om din resa blir av, Urban. Lät kanonspännande det där - även om vi ofta har äventyret utanför dörren också. Själv brinner jag av iver att får ta mig ut på havsöringsjakt just nu. Eller varför inte några svenska gäddor? Eller ... :)

Urban sa...

Haha, borta bra men hemma bäst brukar man ju säga!
Själv hoppas jag på att få mig lite öringfiske nu till jul. En klassisk gotlänsk jul med lagom många plusgrader står högst på önskelistan.
Därunder en Sandrävling röd/svart. ;)

Anonym sa...

Grattis till fin tarpoon, hoppas få en sån i Guinea-Bissau nästa år...
MVH
Alexmcfire

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tackar, Alex. Ja, de fajtas bra, de förvuxna strömmingarna. Även en bebis som den här. :)

Anonym sa...

Tycker inte det är en bebis, den måste ju väga en 8-10kilo den du håller i?
Jo, den står högst upp på min önskelista över nya fiskearter.
MVH
Alexmcfire