2007-12-18

Visst finns de

Den fiskande tandläkaren Michael har flinka fingrar också för betestillverkning. Han använder förstås sina vackra skapelser i silverjakten. I helgen som gick funkade det utmärkt. En riktigt grann öring, med duktig kroppsvolym blir perfekt på julbordet, kan man tänka sig. Jo, den uppmärksamme ser faktiskt ännu ett fiskhuvud skymta nederst i bild. Michael berättar själv:

Har kämpat för att fixa "julöringen" och äntligen ... Home made rules !

Stort grattis till en fin matbit. Sen kan man kanske tycka att det är fräckt att lura upp fina öringar medan somliga av oss ligger nerbäddade i hemmet med acetylsalicylsyra och slemhinneavsvällande medel som enda sällskap. :)

Foto: Michael Dyballa

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fina grejjer, både fiskar och bete.
Prylis

Nicka - fiskebloggaren sa...

Ja, jag vet inte hur jag ska göra för att komma över ett tjog av de där ... ;)

Anonym sa...

tjena Nicka!
är på väg ut till ön inför helgfirandet. såg att det kommer bli varmare och sydligare vindar runt annandagen, rent teoretiskt borde det ju kunna bli grym silverjakt, eller vad tror du om chanserna?

God jul,
Urban

Nicka - fiskebloggaren sa...

Ja, visst bådar det gott. Även om jul- och påskhögtiderna ofta verkar föra med sig någon form av fiskeförbannelse som ställer till det i sista stund. Och lita aldrig på SMHI. ;)

Men vi håller tummarna för goda vindar. God Jul.

Anonym sa...

Härligt! jag har ännu inte fått tag i min jule öring :D fick upp en på runt halvkilot häromdan, men det räcker inte långt precis :)

Det får bli en " Nyårs öring " istället, gott väder på annandagen sa ni väll? GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Nicka - fiskebloggaren sa...

Nyårsöring är ingen dum grej. Det bästa är nog att fiska på nyårsdagen när Sverige vilar med huvudvärk och torr strupe. :)