2008-03-13

Man får vad man förtjänar

- Haha! SMHI gissade fel. Igen. Det här är väl inget oväder, kluckar jag vid frukostbordet. En mild sydvind och tunna molnstrimmor över den låga solen. Ett första steg i rasslande stenar, drömblick mot krusad yta och byte till färsk trekrok. Det här blir finemang. Men, man får vad man förtjänar. Man hånar inte väderinstitutet ostraffat (eller om det är vädrets betydligt högre makter som ger tillbaka?). Efter en halvtimmes fiske i härliga förutsättningar tornar något upp sig där borta i söder. Snart slår regnet emot oss på tvären - och det är inga försiktiga vindar som letar sig upp längs kusten och in i kläderna. Men kanske förtjänar vi upprättelse när vi härdar ut och står fast vid planen. Vi ska fiska av några platser. Och det gör vi.
Öringarna finns där och biter med jämna mellanrum. Idel silvriga, fina. Några små, några större. Vi säger tack och hej och släpper varsamt åter nästan alla fiskarna, medan kamerorna surrar i kondensvädret.
I de tuffaste vågorna går den tuffaste fisken. Den bökar runt rejält innan jag kan få i land den och segerjubla. En god bit - väl över tre blanka kilo. Jag fortsätter på halvfart och ser hur mina gäster krokar, drillar och landar fisk, medan ovädret bedarrar och solen glödgar den tidiga kvällshimlen. Vi förtjänade lite motstånd, men också lite äkta kustnjutning. Vi fick bådadera, med råge.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stiligt. Själv var man ju ute på sen eftermiddag/kväll ursch vilket regn det drog in över mig. Men nappade gjorde det. Det värmer i kropp och själ på ett konstigt sätt när man väl får ett hugg.

/John

Nicka - fiskebloggaren sa...

Jo, lite adrenalin i kroppen och kyla och fukt är fjärran. :)
Det har varit några lyckliga dagar med oerhört täta kontakter nu. Det kan givetvis inte hålla för alltid - så nu får man försöka memorera de galna huggtiderna...

Herr D sa...

Hehe.....Nicka, ..är du säker på att du ursprungligen kommer från Gotland...? "sitter och kluckar"...detta uttalas ofta i Hälleforsskogarna mitt i de mörka radioskuggornas län. Gött o höra! Mos/

Nicka - fiskebloggaren sa...

Det kanske finns någon inblandning av orena anlag ... ;)