2008-12-12

Hårt fiske i hårt väder

Det är snöblask på tvären, krabb sjö och grått över vår största sjö i decemberdagarna. Flera tiotal meter vatten under båten och ansamlingarna av betesfisk på ekolodet visar att produktiviteten är god. Här jagar grov fisk. Nu är det bara en fråga om tid, tålamod och teknik innan det knarrar i spöna.

På ena sidan släpar stora gäddbeten, på andra löjor eller pluggar och vobbler av modell mindre. Vi jagar både stora gröna, pelagiskt levande ätmaskiner och rappa silverfärgade saker av två sorter. Och visst hugger det. Det är böjda spön, snö i ögonen, omkullvälta kaffekoppar och höga skratt. För ett ögonblick är det ingenting annat än kaos när den eminente skepparen Pierre Reif och jag försöker styra upp flera drillningar, navigera undan yrkesfiskarnas redskap och hålla oss på fötter i vågorna. Men det funkar. Givetvis mest beroende på Pierres erfarenhet och kyla.
Förlåt den aningen hemlighetsfulla rapporteringen, men det blir en tryckt artikel som blir mer avslöjande framöver (forumet är Fiskejournalen) och tidpunkten är ... tja, senare.


Det ryktas om kanonfiske hemmavid. Men med rejäla öringar, någon trilskande lax och grov gädda gör det mig inte så mycket att jag verkar ha missat ett par bra dagar på hemmakusten. Den ligger ju kvar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Shit...det var ena riktigt fina firrar!!!

/Fredrik

Anonym sa...

Jepp, Vänern är kul ställe att fiska på.
MVH
Alexmcfire

Anonym sa...

Varför, varför, varför körde ni med gäddsakerna till 50% ???

Inget roligt att drilla på trolling.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Ehhh ... Vad menar du? Jag hajar inte riktigt. Gäddsakerna var där för att vi ville fiska gädda (som annars bara blir bonusfångster på ynkliga löjor bl a) och bevisa att stora grejor är för stora fiskar. För att förenkla... Att spinnfiska över 40 meter vatten är inte heller så givande. ;)

Anonym sa...

Anonym, det är väl inget nytt att det finns stora gurkor på V-sjön,
bröderna Persson har skrivit mycket om detta i FJ förritiden,
stora hemmagjorda wobbler +30cm
på trolling. Dom kom aldrig över
14 pannor har jag för mig...
MVH
Alexmcfire