2009-04-06

Rapport från bortaplan

Det blåser inte särskilt snålt. Faktum är att det i stort sett inte blåser alls på svenska ostkusten. Men med ett omtalat orakel vid rodret och en hög med mer eller mindre halvgalna filurer i båtarna gnetar vi på med pondus, hopp och garv. Det hugger. Utanför djupvassarna, eller intill tångtäta stränder smäller stora käftar igen över betena. Inte hela tiden, men ibland.

I väntan på högre tempo i vattnet bjussar solen på röda näsor och sköna fikastunder. De fetaste återstår att lura, de längsta gömmer sig fortfarande. Men vi vet att de är här. Vi laddar om i stugorna och hoppas på lite sämre väder. En smula molnighet och vindar som drar över fjärdarna skulle nog dra igång ett och annat.

En av de andra båtarna har gnetat på i svårfiskade områden. En lång skapelse har smugit sig upp längs båten. Den skulle rädda vilken dag som helst, men drar sig strax tillbaka till djupet. Hoppet lever.

Jag hör att till och med tv-teamen åker runt och leker hemmastadda på ön. Kusten är halvfull. Jag trivs på bortaplan - oavsett väder.

3 kommentarer:

Herr D sa...

Solen skiner, havet är lugnt, solbrännan svider och det gungar tungt. Livet är härligt ;-)

David "Gösen" sa...

Hej bra blogg!!
-Men va några dagar sen du uppdaterade den!!
Jag är en är en inbiten jiggfiskare men brukar även flöt & bottenmeta!!

"Önskar dig skitfiske & kraftigt böjda spön 2009"

Mvh sportfiskkefantast från Örebro/David "Gösen"

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hej och tack. Jag har ingen ambition att lägga ut hela mitt privatliv - eller fiskeliv - till allmän beskådan.

Min fiskedagbok använder jag för eget bruk. Bloggen är en rapportfunktion som jag tar mig friheten att uppdatera när jag orkar och hinner. Vissa turer kommer upp, andra inte. Man vet aldrig när och varför... :)

Om jag skulle redogöra för alla turer skulle det bli ganska ointressant (om det inte är det nu också, förstås...). :)

Förhoppningsvis innebär en mindre frekvent uppdaterad blogg att innehållet får någon form av substans och inte bara blir en träig uppräkning av väder, fångst och metod som ingen annan än jag bryr mig om ... Ungefär så.

Skitfiske!