2009-06-02

Larmet går

Larmet piper i samma stund som jag funderar på det oumbärliga. Kaffet. Förstås. Rullen gnyr surmulet. Fångstmannen skiner upp. Stunder av väntan komprimeras ihop till ett litet nystan som jag rullar iväg någon annanstans. Inte till glömskans små hörn, utan till förrådet av trivsamma upplevelser som sammantaget gör livet till vad det är. Allt och inget. Stort, smått, mittemellan och odefinierbart. Men rusningarna från en stark karp får istället placering i de mer direkta, uppenbara livsnjutningarnas låda. Jag samlar upplevelser så gott jag förmår.
Ostdoftande majs som ligger och gonar ovanpå en mäskmatta av Top Mix Red Carp är tydligen värt att ställa till med rabalder för. Själv halvligger jag och gonar i stolen. Om jag inte vore så upptagen med trevligheter skulle jag nästan kunnat drömma mig iväg till en kall brygd på lämpligt etablissemang i aftonsolen. Men tystnaden och kaffet här i stolen duger gott. Mer än gott.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Från någon som tjyvläser bloggen utan att lämna kommentarer: Vi är intresserade och lär oss en hel del, njuter av bra skrivna texter och vackra fotografier: Keep up the good work /Anders & Julia. Blivande storfiskare.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tack så mycket för trevliga kommentarer. Man får givetvis läsa hur mycket man vill utan att kommentera också... ;)

keep up the good fishing! :)