2010-07-12

Under attack

34 grader i skuggan. Trettiofyra. Inte undra på att bloggandet får anstå. Bad går före. Jakten på svalka, avkoppling och vindpustar är förstås viktigare. Och visst är fisketurerna något färre, dock inte tillnärmelsevis så få som blogginläggen. Prioriteringslistan har "påslagen dator" långt ner i turordningen. Långt ner. 

En kväll då den ljumma värmen fortfarande dallrar över vattnet som förångad gelé, piper larmen och jag svettas av spänning och av den faktiska temperaturen. Det är medryckande och meditativt. Men så kommer de. Myggorna. De anländer i sådana mängder att inget myggmedel hjälper, inga frenetiska viftningar lindrar attacken och inga försök till att skyla kroppen med kläder hjälper. De letar sig in och sticker, surrar i öronen och gör det outhärdligt. Jag avviker - lite med svansen mellan benen - men med en skön känsla av sommar och med tappert kämpande, värmeälskande, karpar som bestående minne.

4 kommentarer:

Celion sa...

Hej Nicka. Jag undrar om näbbgädde fiske funkar hela sommaren nu när de blivit lite högre temperaturer eller om dom redan farit förbi?

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hej. Nä, nu har de nog simmat vidare dessvärre. Några strönäbbisar finns förstås kvar, men inte så många att det brukar kännas värt att rikta fisket efter dem.

Celion sa...

Okej, de var ju tråkigt. Börjar få lite spösvingar abstinens :) Tror det de går att köra nattpass efter HÖ nu eller är det för varmt i vattnet för det också just nu? Är det som på västkusten, leta efter en djup kant där de är lite strömt?

Nicka - fiskebloggaren sa...

Visst går det. Leta lite kallare vatten. Själv undviker jag vadarbraxorna så här års. ;)