2011-02-02

Istället för isfiske

En perfekt dag för isfiske. Vi är övertygade. Det är som gjort för pimpel, under klarblå himmel, solsken och kvicksilvret runt nollan. Så vi packar vadarbrallorna och drar till kusten. Tja, både Josef och jag anade tdigt att vi nog inte hade geisten för borr, traskande i snö och idogt letande efter de större randiga. Så istället bommar vi på kusten. Brackvatten med iskristaller och grums ger inga förmånliga odds. Men vackert är det i solgasset. Och bättre hade det säkert varit på isen ...Någon dag passerar och mildvädret består. Efter vedermödor i naturens element behöver jag njuta en stund innan musarmen värms upp igen. Några kast på en nästan snöfri kuststräcka är väl ingen oäven syssla ur den synvinkeln? Jag har inte ens fokus och förhoppningar. Desto roligare när det sprätter till i spötoppen. Öringen låter sig strax ledas in. Den är blank och vacker. Några centimeter över 50, men jag släpper den. Fiskens näpna uppsyn och min hunger efter helt andra maträtter fäller avgörandet. Plask. Adieu. 


5 kommentarer:

Cela sa...

Hallå Nicka, hur är HÖ fisket runt påsk? Funderar på att resa hem och prova lyckan då om det är en bra tid.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hej. Påsken är ju generellt en populär tid, inte minst beroende på att folk är lediga... ;) Men att sia om hur väder, vindar, temperatur och förutsättningar kommer vara är inget jag vågar mig på.

Jag vet bara att det ofta blir oväder när det vankas ledighet, eller så blir det plattvatten...

Men för tusan. En skön vårdag med kaffekopp i solen är ju inte det värsta man kan råka ut för.

Tomi sa...

Vi är det lite pricken över i:et att tacka för titten och varsamt få njutningen av att få släppa tillbaka!

Tomi sa...

På tal om pimpel så vore det ju underbart med en riktigt sträng vinter-tänk er is runt hela Gotland-då kunde man få nöjet att ge sig ut runt kusten med t ex en balansare modell lite större för att pimpla öring!Stockholm har ju is nu i skärgården men tyvärr alldeles för få öringar.....

Nicka - fiskebloggaren sa...

Nja... Det var tillräckligt jävla strängt förra året tycker jag. Jag tar hellre öppen kust istället för is och snö som gör det nästintill omöjligt att ta sig ner till kusten. Isfiske kana ju vara lite skoj mellan varven, men förblir bara ett surrogat för undertecknad. ;)