2011-10-31

Monkey business

Det verkar kanske som ren buskis. Även en apa klarar att fiska det smidiga kustfisket. Allt du behöver är vadarbrallor, ett spö och några små enkla drag. Mössa är också bra, om du inte har päls som fläktar i vinden, men håller dig varm. Det är inget snack. Det funkar.
Men medan apor och annat löst folk härjar runt på hemmastränderna sveper jag iväg till gäddvikarna på fastlandssidan. Det är stiltje. Glasklart, blankt, soligt och ... tvärdött. Vi hittar någon fisk i skuggan, och nöter på. När vi får lite gråväder och antydan till vind hittar vi fönstret. En liten glänt av riktigt gäddfiske. Några rappa hugg och glädje i båten. Trion tassar runt på amerikansk filtmatta och kastar tills armar och rygg värker. De stora uteblir. Tills vidare!Det är skönt att komma hem också, trots lite PFD - Post Fishing Depression. Botemedlet heter fiske på hemmaplan. Mer om det kommer. 


5 kommentarer:

Richard sa...

Hade jag sett en apa i vadarbyxor en tidig morgon hade jag nog slängt sakerna o sprungit haha.

Richard sa...

Förövrigt då? tagit några blanka? Mkt lekfisk jag vet, men jag kan inte hålla mig för ett par kast då o då. Var ute i kväll och provade lite, 1 öring(blank) satt efter en liten stund, men gick av efter lite häftig akrobatik.Känns väldigt trögt för att vara November.. visst det är den 1a idag men ändå. Mvh R

Nicka - fiskebloggaren sa...

Jodå, det hugger en del. Rapport kommer när jag orkar/hinner. :)

Tycker iofs många har rapporterat om rätt mycket fisk i farten, men det varierar förstås - som alltid.

Henrik sa...

Weltclasse. Som vi säger hemma i Norrtälje.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Jo. Eller... Mest konstigt?