2009-11-08

Storätare sökes


Sporadiska rapporter och egna sporadiska öringsförsök vittnar om att det varit segt. Små fläckar i rätt tid kan ge en del fisk, vilket betyder att de flesta inte har den flaxen, eller rätta tajmingen. Men en hel del följare och synliga fiskar berättar också att de säkerligen finns på fler ställen än många anar... Peter L bytte till fluga och narrade öringar som vägrade käka drag. Och den omutlige Josef hittade, som bilden ovan visar, helt rätt. Inte helt överraskande. Vid det laget låg jag förkylningsdäckad i soffan. [Mobilfoto från Josef Andersson]


Det droppar också in en och annan berättelse om gäddkontakt. Personligen blir jag bara gladare för varje gädda. I alla fall om de fått leva vidare. Jag är fortsatt tacksam om du mejlar en liten berättelse när en brackvattenskrokodil kommit i din väg. Ju mer information vi får, desto större chans att vi kan återskapa en rättvis bild av status, hot och möjligheter för den smidiga jägaren.

För övrigt hoppas jag att den nära förestående tiden kan innebära storätare av något slag. Varför inte något blankt yrväder som uppskattar vådliga luftakrobatnummer och långrusningar. Smått är inte tillräckligt gott i längden.

Inga kommentarer: