2009-11-16

Strandfynd av ny art


En drös med havsöringssvingare rapporterar in förbluffande samstämmiga rapporter: öringar som följer, puffar, vakar och gör allt - utom att just hugga. Extremt lågvatten, dis och dimma på det och en långvarig nordostan ger mest elände. Jag och Josef skramlade ihop en skrubba, en trutta under måttet plus otaliga andra som imponerade i ointresse.
Nu har vinden äntligen vridit åt annat håll. Måhända stiger äntligen vattnet i lågtrycket. Kanske händer det något snart.


Ett mejl från Robert damp ner med något mer exotiskt. Inte nog med att han drar på en av sitt livs första blänkare. Grattis! Dessutom satte han griller i huvudet på polisens hittegodsavdelning. Vad gör man med en stackars sköldpadda som plötsligt uppenbarar sig på en stenig strand?Robert meddelar senare att herr Skalman mår bra och har kommit in i värmen. Hur han hamnade på kusten är däremot ett mysterium än så länge.Sköldpaddsfoton: Robert Johansson

2 kommentarer:

Herr D sa...

Ja jösses, Inte varje dag en springer på sådana rariteter.
Nä, fy skäms på den individ som lämnade den lille rackaren att gå ett säkert och kallt slut till mötes (jag tror ju inte att han helt plötsligt rymde och sprang ifrån sina ägare)men konstigare saker har väl hänt :-)

Anonym sa...

underbart foto nicka. ser ut att vara lågt vatten verkligen