2012-03-24

Säsonger för allt

Sportfiskemässan kallar. Mitt i fiskesäsongen. Fast det är ju just det som är meningen. Å andra sidan är det säsong året om, vilket vissa, till mig närstående personer, ibland har lite svårt att köpa. Men så är det.Nyligen var det till exempel högsäsong för skön fiskefikautflykt. En trio herrar som inte låter sig hindras av vare sig motig motvind, eller för den delen av ett halvdussin herrar i en minibuss som bestämmer sig för att kliva ner precis där vi just börjat fiska (nej, man slutar aldrig att förvånas). Nä, vi fiskar vidare i andra riktningar, på andra platser och med aldrig sinande iver.
De små partier där öringen verkar patrullera för dagen ger god utdelning. Roliga hugg, ibland på varje kast. Många hänger med ändå in, andra hoppar av i silverglänsande hopp. 


Foto: Josef Andersson/Bildredigering: Nicka


Jag låter mungiporna glida uppåt/utåt, lite väl okontrollerat, kanske. Men vad kan man göra när det är som det är? Den vackraste öringen hoppar, drar, rusar och visar sin styrka medan Josef knatar i land och får upp kameran. Han lyckas dokumentera både drillning och återutsättning. Tack för det! I nästa ögonblick har han kikaren i högsta hugg. Nu sträcker ejdrar och tofsviporna fyller fälten där sånglärkan syns i skyn.
Men nu är det dags att fiskefika på annat sätt. Mot mässan!Foto: Josef Andersson/Bildredigering: Nicka 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nicka for helvede...
Jeg vil til Gotland NU! :-)
/Jacob

Nicka - fiskebloggaren sa...

Förlåt. :)

Mikael sa...

Inte nog med att du är en av de skickligaste fiskarna som finns, Gotlands främste helt säkert. Du har den goda smaken att inte sprida varenda fångad fisk på facebook. men undrar om du kunde vinna på att göra det eftersom det säkert finns en massa halvtokar som tror att det de ser på fb är hela sanningen, de missar ju allt det väsentliga. ja ja. Tack för en makalös blogg och fortsätt så.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tack, Mikael. Även om du överdriver.

Det där med Facebook och andra forum ... Man kan göra på olika sätt. Jag har ingen personlig önskan om att ventilera alla fiskar, eller fisketurer (det gör jag ju inte här på bloggen heller). Jag tror också att jag når de mest initierade och dem som jag förväntar mig når, här. En större/bredare målgrupp kan ju finnas på annat håll. Men är det verkligen vad jag vill eller behöver? Jag har inte sett det på det sättet. Må gott där ute, allihop.