2008-02-07

Emigrationstankar

Mot nya djärva mål? Det ska, i ärlighetens namn, mycket till för att jag skulle fundera allvarligt på att byta kontinent. Möjligtvis skulle det vara till en annan vacker ö. Det blir i alla fall utrymme för små tankefoster i den riktningen när man ser vad som händer på Bornholm. Inte nog med att det är dejligt folk och en stämning som känns fjärran från det råkalla svenska. De har ju ett havsöringsfiske som inte går av för hackor heller.

Den här formidabla praktpjäsen på över sju kilo (och bara 77 cm) är ju så blank och grann att det sticker i ögonen. Om det nu inte är avund och kustlängtan som retar tårkanalerna. Att det fina fisket på kusten bland annat beror på god omvårdnad av de bornholmska åarna och ett smart nätfiskeförbud på grundvattnet är de lokala fiskarna övertygade om.

Som om det inte räckte med öringarna så kryssar grymma laxar omkring utanför Bornholmskusten. Trollingfiskarna vittnar om i medeltal 4-5 fina firrar per dag just nu. Och de är inte små.
Nähäpp. Mot kaffepannan. Jag trivs rätt bra här också.

Tack för rapport från Anders Schou Jensen och för fotot lånat från
din-fangst.dk/ - där hittar du mer inspiration och information om Bornholm och öns fina fiske.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser onekligen ut som en Vätternlax.
Sen finns det ju en spöfiskande Bornholmare som gjort det motsatta,
flyttat till denna ö...
MVH
Alexmcfire

Anonym sa...

< Om det vore en havsöring så hade det varit en fisk med topp fulton. Men nu är det så mycket som tyder på en lax.>

Nicka - fiskebloggaren sa...

Lax? hehehe. Nej för tusan. Det här helt klart en havsöring. Det är bara att kika på huvud, stärtspole, stjärtfena etc. Varför tror du att det är en lax? Och vem är du? :)