2008-02-18

Rätt färg och rätt rörelse

En lycka kommer oftast ensam ... men inte alltid. I huvudet cirklar dumheter om att det kanske skulle vara läge. Jag menar, kolla vädret. Nere på kusten vallar vattnet in, med en lätt färgad touch av gröngrått i det blåa. Blåstången gungar av och an och vågtopparna vänder över stenarna.

Luften är klar. Om man vill kan man förnimma våren. Det blir en lucka mellan ett par jobbuppdrag. Vadarna har inte torkat sedan igår. Det k'änns bara som om de är förberedda för brackvattensbadet. Och det är de. Hela jag är beredd. Sällan har det sett så förbaskat perfekt ut. Färg och rörelse i underbart samspel. Det tar bara några ynka kast innan det smäller till. Jag famlar efter håven, men den står snyggt parkerad i garaget. Jag vill minnas att den lutar sig lite avmätt mot sommardäcken. Den fiskstinkande vanten ger grepp runt en bred stjärtspole och snart ligger fyra kilo silver och kontrasterar mot tången på land. Vilket stilleben. Vilken formtopp.

En mindre "återblänkare" nyper strax på. Den får simma ut och bråka med märlorna igen. Jag rekommenderar proteinrik och fet skarpsill, förresten. Det verkar vara gott om dem lite längre ut. Så ännu ett tufft hugg i vågorna. En silvrig sida och en viftande stjärt vinkar åt mig. Men den vinkar dessvärre adjö. Av någon otugrundlig anledning bryr jag mig inte. Jag ser bara dumglad ut i februarisolen. För ett ögonblick tror jag att jag tappat bilnyckeln. Som tur är ligger den och pyr under några lösa silverfjäll på en kalksten.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tror HÖ:arna börjar tröttna på dig, men det har inte vi läsare.
Grattis, imorgon skall jag på gäddspaning....
MVH
Alexmcfire

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tackar. :) Mejla mig gärna en rapport.

Herr D sa...

Härligt!
Man blir ju inte alls avis, bara glida ner mellan jobben och sutta upp en rekordelig HÖ, själv har man flera mil till "bra" kustöring om man inte vill ner och bonka i B3:träsket förstås. Jaja.....grattis ia alla fall.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Förlåt. :)

Men tillgången på bra sushirestauranger eller forna bandlemmar är sämre. Det finns avigsidor överallt.

Anonym sa...

Hallå där Nicka!
Verkar vara fart på de stora just nu!
Själv tog jag igår min första "riktiga" havsöring. En fet blanking på 3.8 kg

Lev väl,
Urban

Anonym sa...

Fan va ni plockar, ni har passerat hela min nätranson redan och jag har inte sjösatt :-)

Tenny

Nicka - fiskebloggaren sa...

Urban - kul. Det är faktiskt på tiden att det kommer upp lite fisk av vettig size. Det har varit många små den senaste tiden.

Tenny - Ja, men vi är många som delar på den ransonen... ;) Och C&R Ya know. De flesta går ju tillbaka.

Rock on där ute allihop.

Krister sa...

Vilka fantastiska fiskar Nicka! Du Här står man med murbruk i håret och slipdammet pudrat över ansiktet, långt ifrån alla öppna kuster med jagande öringar. Nåväl, i april kommer jag ner en vända och då får vi ta en tur eller två.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Jag vet hur det känns. Frustrationen pyr under ytan, trots att man sysslar med både viktiga och roliga saker. Du är välkommen "hem" när du skakat av dig byggdammet. En kaffe och macka i vårsolen och lite silverkänning låter som en god plan tycker jag. :)