2009-12-10

Från djungel till verklighet

Det är nästan dumt. Trots att jag befinner mig i paradiset hänger tankarna kvar och oroar. Hur är fisket på hemmakusten? Vilka rapporter väntar i mobilen när jag kommer så nära civilisationen så att radiovågorna når fram? Men så tar jag mig samman, njuter av stunden lyssnar till ljuden, insuper dofterna och fiskar allt vad tygeln håller. Ett härligt resegäng skrattar, mår gott och krokar allt från guldskimrande och stridbara mahseer-rackare i floder med ginklart vatten, till siamesiska karpar och arapaima i mer dunkelt vatten. Jag inser läget och bestämmer mig för att det där med öringar, skrubbor och gäddor kan vänta några dagar.Men åter på hemmaplan rycker det i kastarmen, givetvis. Det kan inte dröja för länge innan det är dags för iskall vadning och snålblåst, även om den torra, kalla luften känns som en käftsmäll efter dagar med kortbrallor i djungeln.
13 kommentarer:

togge sa...

Det var den finaste karpen jag någonsin har sett.

Cela sa...

Fina fiskar! :) Såhär är det, jag kommer hem till ön för att fira jul 22dec-3jan. Tror du det finns nån chans att få HÖ då? Behöver fånga min första om jag ska va riktigt nöjd me tillvaron känner jag ;)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tackar hörni. Cela: chansen finns alltid, men några garantier finns aldrig... Kanske klyschigt, men så är det. Väder, vind, dagsform och allt annat avgör ju.

Cela sa...

Hehe, ne garanti finns ju som tur är aldrig! :) Men en chans räcker gott och väl, fiskegrejjorna packas ner inför julhelgen hemma på gotland :)

Henrik sa...

Nicka!
Gurra får ursäkta, men det ser ut på bilderna som att det var du som var trummis i Ebba Grön. Eller kanske har jag fel, glöm det...

Nicka - fiskebloggaren sa...

Jamen, värre saker har man väl hört. :)

Henrik sa...

Se det som en komplimang, typ visa leg på systmbolaget. Äsch. Känns som jag håller på att måla in mig i ett hörn. I morgon är det måndag. Vi hörs :-)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Färre måndagar åt folket! Om den inte innebär fiske förstås... Hmmm...

Herr D sa...

Gött med lite värme!
Inte det man får mest av här nu inte. Förbaskat fin Karp, ser nästan målad ut med en stilren touch av rött.....grym,:-)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Nä nu är det mest kyligt igen ... De siamesiska karparna är häftiga, helt klart.

Fahlén sa...

Siamesiska karpar? Är det två som sitter ihop, eller?

Nicka - fiskebloggaren sa...

Nä, de har bara dubbla personligheter

Fahlén sa...

Aha, fattar. Hugga-Inte hugga, Hugga-Inte hugga....