2010-08-03

Filmsommar som mellanspel

Blogginlägg mitt i sommaren? Det har ingen vettig människa tid med. Fiska hinner man förstås, även om den senaste tidens regn-och-blås-väder effektivt förhindrat vissa eskapader. Men visst nappar det, som Bengt Öste tyckte mellan pipsmackandet. Och apropå Öste så är det kanske lite rörlig bild som är modellen i busvädret, eller i värmen, för den delen. Lite Thailandsfiske kanske är modellen. Somrigt är det ju på sätt och vis och fiske är det definitivt. FJ-teamet hade det inte så illa i vintras ...

På återhörande med färskare stoff. Snart.

5 kommentarer:

Celion sa...

Blir förhoppningsvis lite nattfiske efter HÖ imorgon. Hade ingen lycka alls senast. Provade allt möjligt. Om du rekommenderar ett sommarnatt drag, skall det då röra sig mycket och ha mörka färger? (de va i dessa banor jag tänkte)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Herj. Jo, nattfiske är nog bäst att bedriva med mörkare drag om man ska lita på det där med teorin om att siluetter mot en något ljusare himmel bäst funkar med mörka/dova nyanser.

Jag tror i och för sig att ett flöte med lysstav och en hyfsat lång tafs med räka/fiskstrimla/Gulp! som fiskas hem över djupkanter kan vara det riktigt heta... ;) Rapportera gärna om det händer något.

Anonym sa...

Var o nötade häromnatten/morgonen, min polare drog en öring på ca 2,7kg. Dock lekdräkt och "hake" fram. Börjar de redan klä om sig eller kan de fortfarande ha kvar dräkten från förra svängen?

Riktig trevlig fight i alla fall. Simmade glatt åter till havets djup. ...tagen på en rätt pigg färg, 04:40.

Celion sa...

Var och fiskade runt Tofta. Inget tecken på liv förutom en felkrokad flundra (om än ganska stor!) :( Jag letar fortf efter nyckeln till lyckats sommarfiske :p

Vad för typer av plats ska man leta efter? Är det samma som på våren eller ska man leta efter nån annan botten/djupkanter nu?

Grattis till din kompis Anonym :)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hej på er. Visst är det årets lekdräkt. Helt normalt eftersom lektiden ju inbfaller under hösten. Att sen stigningen io våra åar dröjer p g a låg vattenföring (i normala fall) och mså vattenmängder generellt är en annan femma. Men det är mycket lekfärgad fisk i farten nu, vilket man förstås bör tänka på.

Celion - testa frånlandsvind, djupa partier med strömmar utanför (men drutta inte i på djupet!). Så svalt vatten som möjligt kan nog vara bra i sommarvärmen. :)