2010-09-20

Upptäckter runt hörnet

Vi mäter upp runt 13 grader i vattnet, till och med kallare på sina håll. Det börjar lukta havsöring och en del annat skoj. Ja, nu finns det givetvis flera filurer som redan är i kast med de prickiga. Men som sig bör under tidig höst är det ganska många lekfiskar som tar betena och dansar runt i halvljummet vatten. Det där är inte riktigt min grej - och definitivt inte Mickes, som vill ha rejält kallt - och mycket - vatten över huvan när det ska vadas efter silverfiskar.
Så vi gör annat. Till exempel tacklar drop shot-jiggar på lätta spön och kör finlir på nya domäner.
Grymt roligt. Underhållande och effektivt. Aktivt och smidigt.

Knappt har vi njutit klart av en färgsprakande kvällshimmel som övergår i svartblå, snabbare än vi hinner säga "hemfärd", förrän vi planerar nya räder. Nya utvecklingsmöjligheter av teknik, taktik och fiskart. Framtiden är ljus, även i höstmörker. Det väntar roliga fiskar, intressanta metoder och härliga vatten runt hörnet.

Min kaffemaskin puttrar redan på höga varv och Micke utlovar fler havregrynsluncher i snålblåsten. Det enda som krävs är att kalendern visar en smula samarbetsvillighet.

Fotoassistans: Micke Söderman

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fiskar du mycket i tingstäde på gotland, eller har du några andra bra tips för en halvrutinerad fiskare?/Götlänning

Nicka - fiskebloggaren sa...

Jo, visst fiskar jag en del där. Men problemet med mig är att jag också fiskar en hel del utanför Gotlands gränser. ;)

Fisk finns ju på många håll. Det är svårt att tipsa rent genrellt, när det finns så många arter, tekniker, metoder och årstider t ex.

Anonym sa...

Fan Nicka! Blir nästan lite avundsjuk på dina rapporterade turer. Det måste ju vara kul när erfarenhet och intuition leder till rätt plats på rätt tid?
Skulle vara kul att få fiska med dig nån gång - om inte annat för lärdoms skull...

Själv måste jag ge havsöringarna chansen denna helg. För sen stänger västkusten tom april enligt gällande regelverk.

/Mats Berglund

Nicka - fiskebloggaren sa...

Halloj. Tack för vänliga ord. Även om det ska till både tur och ihärdighet för att möjligen kunna dra nytta av någon form av erfarenhet... Ja, du vet: Det är ju bara fiske!

Ge öringarna en holmgång. Skitfiske!