2012-02-06

Årets första solbränna

Köldrekord och högtryck. Isarna växer, snön faller. Fiskeivern brinner dock hett, som alltid. Kenny, dagen till ära iförd Spiderman-utstyrsel, väntar utanför butiken medan jag bunkrar upp med något att ha till det heta kaffet. Lite mildare än dagarna innan, så nu måste vi nog ge oss på lite istraskande.Det är en ganska seg inledning och en rätt seg avslutning. Däremellan är det hyfsat ...  segt. Men, ändå ... Vilken dag. Kanonväder som ger Kenny årets första solbränna, där i Spidermanmaskens glugg. En och annan sprattlig abborre nyper på också. 
Mellan de obligatoriska slurkarna java spanar vi på ett tjafsande ormvråkspar, en alert hackspett och några abborrar förstås. jag håller värmen med den stora borren för lite annan artjakt. Det går inte heller över förväntan. Mest under. Ingen klagosång på isen. Kenny sjunger en liten truddelutt, jag borrar fler storhål och får fajtas med ett par grönaktiga och arga rovfruar. Inte illa. Fast våren är välkommen ändå - om du frågar mig.2 kommentarer:

Tomi sa...

Skickar en kommentar eftersom fisket på Lojstasjöarna är det väl inte verkar rendera i lika många inlägg som kustfisket. Jag antar att det inte är så mycket folk på sjöarna så ni verkar kunna njuta av dem ganska ostört?
Riktigt fina färger på gäddan.....

Nicka - fiskebloggaren sa...

@ Tomi - Det finns fler små sjöar än man kan ana... :)
Fast fisketrycket är tack och lov lågt. Men det är inte heller något fiske som går att jämföra med några av de fina Mälardalssjöarna, eller delar av Skärgården...

I övrigt pågår mer fiske än vad bloggen mäktar med att rapportera om. Fast visst har kusten fått vila till stor del. Det är inte fysiskt möjligt att fiska där när det är både tio och tjugo minusgrader.
Jag skulle inte ha något emot lite vår nu. Många planer har redan gått i stöpet och fryst inne.
Skitfiske där ute!