2012-02-19

Var god dröj inte längre

Ursäkta dröjsmålet. Det är visserligen mina ord, eftersom bloggandet gått på halvfart och för att en spamattack strulade till de tekniska möjligheterna att ta igen lite förlorad tid. Men det kunde också vara mildvädrets uttalande. För efterlängtat har det varit. Åtminstone här hos mig. 


En sen natt i musikens tecken följs av en mild dag - en dag då talgoxar och blåmesar visslar i trädtopparna, en dag då smältvattnet fyller gator och en dag då jag bara måste till kusten. Både Lasse och Kenny rapporterar in fisk, per telefon.

Och när Josef rapporterar om en smakstart lockas jag att trycka lite extra på gasen, men andas djupt och motstår frestelsen. Väl framme ser jag vad han ställt till med. Jag skrattar och skakar på huvudet. Josef ler. Brett. Han är inte bara en duktig fiskare, utan också en hejare på att hitta fina exemplar.
Det är ingenting annat än en riktig drömöring han har krokat där ute i det låga vårvinterljuset.


Inte undra på
att han gärna myser runt på stranden med kameran en stund medan jag knatar ut och låter spöt jobba. Och när jag hittar fläcken är det vansinnigt underhållande. Varenda fisk som hugger, rusar, hoppar, ruskar, eller som missar betet och ökar min puls är knallblank. De silvriga sidorna blänker i vågorna lite överallt. När öringsfiske är så här är det lätt att glömma hur många timmar och kast man gör innan det klaffar.


När den huggvilliga flocken
av öringar har passerat har jag tappat några, landat ett halvdussin och sett till att alla utom en matfisk fått simma åter. Fina, stadiga fiskar. Wow. Det är underbart att se hur fin kondition de är i, hur magisk deras anpassning till sin livsmiljö är. Jag tröttnar aldrig på att konstatera det.Ljuset falnar.
Vi hittar inte fler. Josef bjuder på kaffe eftersom jag glömt mitt. I vanliga fall en katastrof, idag ... en petitess. Dröjsmålet är över.13 kommentarer:

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hej läsare! Två saker är jag trött på här:

1. Spam som dyker upp. Tror jag har filtrerat bort det nu.

2. Anonyma, sura fegisar. Den som bara vill sprida dynga, vräka ur sig dumheter, visa missnöje och missunnsamhet, eller på annat sätt förmörka den här sidan kan hädanefter INTE räkna med att få sina kommentarer synliga.
Har du inte ens modet att skriva ditt namn kan du knipa tyst och släppa tangenterna.

Rickard Gustafsson sa...

Kan inte låta bli att skratta lite. Härligt att se dig vid kusten trots ditt schema! ;) Nu blev jag inte alls sugen på att dänga plåt faktiskt... Hm, slutar vi inte tolv idag? Och imorgon?
Snyggt jobbat hur som helst! Fortsatt skitfiske på er!

Nicka - fiskebloggaren sa...

Hehe.
Man kan ju inte riktigt låta bli... :) En kort stund räcker ju ofta.
Skitfiske tillbaka!

Johan N sa...

Vilka härliga fiskar/fiskare !
Blir grymt avis på sånt underbart fiske men gratulerar samtidigt då jag vet vad sådan stunder ger !
Underbart att man i dagens samhälle kan ha såna ögonblick då men "regriderar" tillbaka till jägarsamhället och bara står och njuter och småflinar , , ,
10 veckor kvar nu innan man kliver i vattnet från kalkstenskusten ; som jag längtar ! Tur att man har dina texter och bilder att "små-knarka" med under tiden så inte abstinensen tar överhand, bock å tack !

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tack Johan. Andas lugn i abstinensen. :)

Patric johansson sa...

Nicka
Oj vad du knäcker, har följt din blogg nu ett tag och som helt nybörjare på fiske och havsöring är det otroligt inspirerande att följa dig, längtar till min första.
Fiskar du något på Fårö ?
Tack
Patric

Nicka - fiskebloggaren sa...

@Patric - tack så mycket. Det händer att jag fiskar på Fårö. När det gäller öring så finns de ju runt hela Gotland, så det är bara att gneta på och leta. Mvh /Nicka

Anonym sa...

Fantastiskt vackra öringar Xperten

Nicka - fiskebloggaren sa...

Jo, Xperten. Bra kondis och oklanderligt silvriga :). Har isarna släppt greppet hos dig?

Henrik sa...

Kommer du ihåg när vi råkade ut spamattacker på Fiske.nu med bajs- och könsord. Och Lindeman som programmerade in att alla som skrev dumma ord dirigerades iväg till en porrsajt när dom tryckte på "publicera". Hahaha, hur kul som helst tyckte vi. För övrigt viker jag inte en tum Nicka: Sluta genast upp med att dra upp så förbenat fina fiskar. Annars skickar jag iväg dig till en porrsajt.

Nicka - fiskebloggaren sa...

Haha. Jag får anlita Lindeman tror jag. Å andra sidan är ju Fnu under attack nu igen. Jag rensar och rensar ...

Rensar dock inte alls fisk med samma frenesi. Det sker högst sporadiskt. Kan hag inte få slippa bli slussad vidare?
:)

Tomi sa...

Kom igen vilken fisk!
Det är nästan laxstorlek på den fast enligt gotländsk folkmun finns det ju gott om smålax(öring)vid kusten också :)
Jävlar(ursäkta språket)när jag ser dessa bilder blir jag riktigt fiskesugen.
Tror nog att det får bli en tur till ön kommande helg...
Gratulera till en kalasfisk!

Nicka - fiskebloggaren sa...

Jodu, Tomi. Men de är inte många de där stora. Ska hälsa och gratta! :)