2008-01-02

Kylslagen start

En dags vila. Sedan lockar kusten med sin tysta och oförsonliga natur. Det spelar absolut ingen roll hur jobbigt kall vi tycker att den där ostliga vinden är. Den bara tuffar på som om inget hänt. Tja, det som har hänt är egentligen bara att kylan plötsligt överraskat oss. Nytt år, nya temperaturer.

Mitt i en diskussion om fåglar, ornitologer och jakt på upplevelser sveper Micke till med ett mothugg som sånär piskar mig i bröstet. En liten vackert färgad hanfisk får se sig besegrad. Den får förstås sin frihet tillbaka. Snart hugger det försiktigt på våra beten igen, men det räcker tydligen med öringar för idag.

Ett par andra, lovande, stormiga, iskalla, böljande, tångrika, ödsliga, steniga platser lovar runt, men håller tunt. Ett par glädjande gäddor ruskar visserligen om i kölden. Glädjande därför att de är relativt unga och att de över huvud taget finns i dessa gäddglesa vatten. En av de ilskna predatorerna har en fantastisk täckning som Micke förevigar innan vi snabbt släpper i den i böljan igen. Några intressanta fåglar för den som gillar krysslistan dyker upp på vägen hem.

Nytt år. Alltid en start.


Foto 1 + 3: Micke Söderman

Inga kommentarer: