2008-09-05

Sommaren lever i hösten

Än lever sommaren, tänker jag när termometern visar närmare 20 grader i skuggan. Ute på verandan är det mysstämning i eftermiddagssolen. Jag lurar med Micke ut på kvällsäventyr och med den planen kommer också blåsten. När vi anländer till vattnet är det tranor i skyn och gäss på böljan. Bottenrotare med uppsåt att nappa. Förstås. Men med utsatta mål och planer får man helt enkelt klä sig efter vädret, huttra lite, ta ett par extra koppar java och bita ihop. Ibland lönar sig den trogna tjänsten och den envetna målsättningen.

Micke tappar en fisk. Jag missar en annan. Ännu en hemlighetsfull firre gäckar oss. Vi sitter tysta i mörkret och låter sydvinden härja fritt i huvor och kepsar. Reträtten är nära nu.

Men så beslutar en stor ruda att nypa tag i min serverade cocktail. I det tröga metevädret testar vi diverse kombinationer och varianter. Den som till slut faller fru storsegel på läppen är en bit popup-boilie och ett marinerat majskorn från TopMix. För den meteintresserade kan härmed meddelas att relativt sparsam mäskning och lite loosefeeding med majs, pellets och lite annat pyssel till slut fick rudan att hälsa på.


Det är höst i luften, men sommar i sinnena när vi tar oss genom mörkret för hemfärden. Vinden viner, men håller åtminstone myggorna på avstånd.

Tack till Micke för fotoassistans.

Inga kommentarer: