2010-04-28

Botemedlet mot för mycket

Jag muttrar lite. Just nu, när jag som mest vill vara ledig och fiskbar, är jag istället mer uppbokad i tajta deadlines än någonsin. Alla jobb tycks ha ramlat ner över mitt tilltufsade huvud i detta nu. Visst, jag är glad att jag har jobb att göra. men det innebär att bloggandet får vila en del. Får jag en lucka vankas det snarare fiske ...

I vanliga fall brukar jag tycka att slutet av april är lite för kvalmigt och platt för att kustfisket ska locka mig. I år är det annorlunda. Vintern har flyttat fram det mesta och kusten lockar mig ännu. Nu är jag livrädd att sommaren ska komma på ett kick, sluka fiskemöjligheterna med hull, hår och lämna mig i ånger och tomhet.


Mig närstående − och mycket välkända familjemedlemmar − låter dock meddela att jag är lika nipprig varje år vid den här tiden. Eller vid varje tidpunkt, vid varje årstid. Alla år. Oavsett väderläge och temperatur i vattnet.
Men, havsöringarna radar upp sig längs kusten. Jag har själv sett och känt det. Rapporter vittnar om samma sak. Det största problemet är tiden, men även utrymmet är snålare tilltaget (som jag nog understrukit tillräckligt den senaste tiden). Men alla andra arter som drar i mig då? När ska jag hinna?

Det finns bara en sak att göra – ta ett break och rensa huvudet. Jag jobbar bättre då. Ett break (som inte är musikrelaterat) får man bäst medelst koncentrerat fiske någonstans. Frågan är bara var, vilken art och hur. Gone fishing, helt enkelt. Vi hörs snart. 

4 kommentarer:

Olof sa...

En välförtjänt paus är underbart. En oförtjänt paus är ganska bra det också! :) Skitfiske! /Olof Engstedt

Anonym sa...

Usch vad jag känner igen mig Nicka. Man har en ständig längtan "dit ut" - var det nu än må vara. Gädda, öring, båge , färna, abborre - you name it. Alla lockar dom och är dom inte hemma så är själva "ute" det man söker. Själv ska jag strax smita iväg och kolla om ågäddorna vill ha en sakta fiskad gäddsara. Längtar.
Trevlig Valborg!
MVH/Mats

Krögarn sa...

Dålig prioritering!

Kolla filmen "Gädda - The Movie" och insup visdomsorden:

"En riktig gäddfiskare som lever för sitt fiske ska inte ha råd med en fin bil eller en dyr båt.

Om han ändå har det så betyder det att han jobbar för mycket. Arbete är inte bra för ens gäddfiske, det har till och med en hämmande effekt."

:D

Nicka - fiskebloggaren sa...

tack alla för uppmuntrande kommentarer. Givetvis blev jag tvungen att besöka kusten. Återkommer!. :)