2010-04-15

Några ord inför Öringträffen

Öringträffen stundar. Må mest framgångsrika fiskare vinna! Det är inte osannolikt att någon härdad pallnötare med både rutin, timing och en rejäl dos flax tar hem det. Så är ju upplägget. Det ska inte bara hugga. Rätt fisk ska råka hugga. Men framför allt hoppas jag att alla får en härlig dag på kusten - och att ingen tar med mer fisk hem än vad som krävs. Kanske kommer årets vindar vara gynnsamma för sportfiskarna, men inte för silverfiskarna. Just därför är det viktigt att besinna sig. Släpp hellre en för mycket än en för lite. En påminnelse: en blank fisk är just blank, har vit buk, relativt ljusa buk- och bröstfenor och tappar fjällen. Passar inte din fisk in på den beskrivningen kommer den inte att räknas.

 

Kom också ihåg att visa hänsyn och vara gentlemannafiskare där ute. Kliv inte ner framför någon som fiskar, även om det är svårt att hitta en tom plats. Och glöm inte bort att njuta i vårsolen, ha kul och komma i tid till prisutdelningen. 16.00 senast.

Dåså. Då är det bara att önska er samtliga skitfiske. Själv tävlar jag inte, men kommer ladda kamera och granskande ögon inför målgången.  

3 kommentarer:

Tomi sa...

Härligt med öringträff, men börjar det inte bli lite många lag anmälda med tanke på fisketrycket ?
Sen tycker jag att öringträffen borde gå av stapeln under hösten-bättre kondition på fiskarna-kanske i oktober utanför de fredade zonerna !

Nicka - fiskebloggaren sa...

hej Tomi.

Jo, jst därför har vi ju ett maxantal - en siffra som vi dessutom diskuterar flitigt. Vi får se hur det blir framöver

Oktober är däremot en vansklig månad. För även om det är många fiskar i fin kondition så års, så är det också oerhört många lekvandrande fiskar i omlopp, i väntan på vatten i åarna. Många gotlandsöringar leker ju inte förrän en bra bit i november och senare än så.

Stora förbudsområden och ännu ostadigare väder på hösten ställer också till det. För öringträffen handlar ju inte bara om fiske - den varan får många av oss rätt mycket av ändå. Det ska vara trivsamt och kul, vilket är huvudsaken för en stor del av dem som ställer upp.

Tomi sa...

Jag vet det är härligt på Gotland under våren och de som ställer upp vill ju vara "säkra" på att få något !