2013-04-25

I väntan på en rapport

Goddag i blåsten. Det är fullt upp med mycket annat än fiske. Mycket musik, oavslutade jobbprojekt och diverse uppdrag. Men man smiter ju iväg så fort ett ynka tillfälle ges. Så, för att nu någon inte ska förledas att tro att jag svalt trumstockarna, eller satt Ambassadeuren på tvären, kommer här en liten snabbrapport - bara i väntan på mer matnyttiga inlägg.
Vi vandrar runt i fina vindar, jag och Josef. Efter en hel del huvudbry och letande hittade vi något ställe där inte order av spöfolk härjar runt.  


För att göra en lång historia kort så lyckas jag drälla in i några fina fiskar som biter så där härligt vårystert - hårt och argt. Josef tråcklar fram kameran och knäpper en del. Jag hojtar, vinden viner, öringarna hoppar och livet är underbart. Innan jag fått lägga tassarna på större foton, kommer här bara ett par små smakprov. Mer och fler får bli senare.


Foto: Josef Anderberg


Och så ett litet tips och en fundering. Jag har börjat ogilla att bli blöt om fötterna när jag byter om till vadarbrallor: det sker ofta lite fältmässigt - vilket innebär att man snubblar, balanserar och till slut sätter ner foten där det är som kladdigast och fuktigast. Nu blir det vattentäta strumpor vilket har många fördelar för oss fiskare. På Outnorth, som har allt möjligt skoj för friluftsfolk, finns flera modeller att välja bland. Kolla på www.outnorth.se/produktgrupp/vattentata-strumpor vetja. Har du andra kul tips som inte nödvändigtvis rör själva fisket är det alltid välkommet. 

8 kommentarer:

Therese Lundin sa...

Själv har jag alltid med mig ett litet sittunderlag att stå på medan jag byter om till vadarutrustningen - det fungerar utmärkt! :-)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Funkar bra - precis som med en säck, en Ikea-påse eller en presenning - förutom att de alltid blåser bort. ;-)

Therese Lundin sa...

Meningen är ju att du ska stå på dem ;-) Då brukar det få blåsa på rätt bra innan de flyger iväg!

Nicka - fiskebloggaren sa...

Believe me - jag har testat det mesta under på tok för många år ;)
Och här blåser det en del.
Lägger man ut något på marken kommer det ofelbart att knyckla ihop sig, blåsa iväg eller fyllas med vatten, grus, mossa och kaffe. Tänkte slippa allt det där tramsandet. :)

Calle j. sa...

Vilken vacker fisk! Tjock och fet redan;)

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tack. Jo, den har nog haft en bra vinter, så den blev nog bara än mer välmående nu när tempen höjdes en smula.

Det syns lite dåligt på den här lilla bilden (större kommer framöver), men just den hör fisken var ju en fin blanking som definitivt inte lekt någonstans i höstas.

Tomi sa...

Vilken skön storlek det är på dina fiskar, inte nog med att du nästan alltid landar fisk det verkar vara en ha en bra snittvikt också-har du fört statistik på medelvikten?

Nicka - fiskebloggaren sa...

Tack. :)
Nja... För det första bloggar jag inte om vare sig alla fiskar, eller alla fisketurer, utan mer när tiden finns (och om det sker något exceptionellt). Jag väger inte heller så många fiskar, så statistiken är nog mer uppskattning.

Men jag kan tycka mig se en liiiten ökning av medelvikten nu jämfört med för 4-5 år sedan. Det kan vara en slump också. För, i ett mer historiskt perspektiv är medelvikten alldeles säkert lägre idag än för ... säg 25-30 år sedan, om man ska tro på uppgifterna