2010-05-07

Rykten är inte alltid bara rykten

Mitt i eländet måste vi lätta upp med nyheter som nästan är sagor. Jag har fått en del påtryckningar från folk som vill veta om det verkligen har hänt? Finns det någon sanning i att en havsöring på nästan åtta kilo, dessutom blank, har fångats på kusten tidigare i år. Jo. Det stämmer.

Den lycklige fångtsmannen heter Bosse Brus och lyckades knipa ett vidunder till öring på 7 945 gram och 86 centimeter. Det hela skedde för ett antal veckor sedan.


Titta noga, för den här typen av bild, eller en fisk av den här kalibern ser man inte ofta. De flesta av oss kommer aldrig att få känna på en sådan kanonfisk, trots nötande, gnetande och hårt slit på kusten. Det finns fiskare som legat i rätt rejält sedan 1970-talet och inte ens varit nära (eller möjligen tappat någon firre som kan mäta sig med den här). Havsöringar i den här storleken är nästan sagofiskar. Sannolikheten att få den där på kroken är så låg att de flesta av oss inte ens tror att det ska hända, fast vi hoppas så hårt att blodsmaken tränger fram i munhålan. För det kan ju hända.

Så det är bara att buga, gratulera och inse att den minimala sannolikheten att få vara med om något liknande nu minskat till närapå nollnivå. Åttakilosöringar från modern tid, vägda på kontrollerade vågar, är nämligen försvinnande få ...  

7 kommentarer:

Prylis sa...

Få inser nog bedriften.. All cred till Bosse Brus!

Fredrik sa...

jeeeevlar vicken fisk!!!! grattis till fiskaren.
Men en sak som e lite speciell e ju att många av de halvstora fiskarna ofta ger större fight åtminstone i älv. Har fisk på 6kg som inte var så tung men fisk på 4 å 5 som var mycket värre.. vet inte hur det var med den här.
men sen är det ju mer creddigt av dom som tar massor fisk året om i alla väder ock så. Men grattis verkligen!!!!!

Anonym sa...

Vacker firre, det finns fler Grattis
Bosse Xpert

Anonym sa...

Bara att bocka och buga, detta drömmer vi alla om... Jörgen Norström

Anonym sa...

stort grattis till den fisken. Jag vet själv att det handlar om att ha tur och vara på rätt ställe. vi fiskade på österlen när jag bara fått två öringar i hela mitt fiske liv. Då pangar det på en 6kilos, därefter har hag fått en hel del öring men ingen som varit alls lika stor. i mitt fall var det i alla fall ingen bedrift, så fortsätt hoppas alla ni där ute, någon dag händer det! hälsn Calle

Herr D sa...

En riktig Raket!
Hasse o Tage drog en harrang om vad sannolikheten egentligen innebär, den Fisken ligger i den kategorin.
Grattis Bosse!

Jonas sa...

Grattis Bo!
Jag fick äran att taila den fisken!
I övrigt så hade vi riktigt bra fiske , och vi kommer garanterat tillbaka!